Ida Bang & The Blue Tears är ett ungt blues-/rhythm’n’blues-band från Stockholm som lyfts fram som framtiden i svensk blues. Sedan bandet bildades sommaren 2013 har de hunnit med mycket. De har spelat flitigt på landets bluesscener och blivit bokade till Sveriges största bluesfestivaler, t ex Åmål’s Blues Fest och Blues At Sea 2014 där de gjorde succé. Samma år spelade de även in och släppte deras första platta – en hyllad EP med bara egenskrivna låtar.
24-åriga sångerskan Ida Bang sjunger med mycket inlevelse och en mogen röst, trots sin ringa ålder. Hon är initiativtagaren för Ladies Got The Blues – en hyllning till kvinnliga bluesmusiker, som sålt slut två år i rad på Fasching i Stockholm, och det går även att läsa en lång intervju med henne i Jefferson blues magazine (#180).
Hennes band, The Blue Tears, består av fyra talangfulla, unga musiker med en kärlek för bluesen: John Bernström och Leo Henriksson på gitarr, Patrik Engström på bas och Leo Sund på trummor. Tillsammans för de vidare arvet i bluesen samtidigt som de utvecklar den till något nytt, och sätter starka avtryck vid varje konsert med sitt envisa sväng, ös och inlevelse.

http://www.idabang.se/the-blue-tears/

Fri entré, frivilligt musikbidrag