Som från ingenstans dök Lisa Lystam och hennes familj upp, satte ner foten och tog Sverige med storm. Nu som Sveriges mest bokade blues och rootsband (b.l.a. på flera av Skandinaviens största bluesfestivaler), kan man säga att bandet etablerat sig ordentligt. Lisa Lystam Family Band har även hunnit representera Sverige i European Blues Challenge (EM i blues) i våras, och under den närmaste framtiden väntar fler gig både inom och utanför Sverige.  Bandet har prisats utav såväl publik som kritiker för deras förmåga att ta genren ett steg längre och gjuta nytt liv i den. Musikaliskt är det något mer än bara renodlad blues, även om den rootsiga kärnan är ständigt närvarande.  – Vi försöker ta bluesen till vår generation, och se den från vårt perspektiv. Det måste man göra för att genren ska överleva-.

Med en varm, självsäker röst kryddad med ett uns heshet sveper Lisa med sig lyssnaren på en resa in i den blå musikens hjärta.  Bandet presenterar främst egenskrivet material men även en och annan klassiker från genrens breda historia.
Lisa i all ära, men det är den kollektiva kraften i Lisa Lystam family band  som främst ska framhävas. De bjuder in publiken i showen och tillsammans skapas konserter fyllda utav spontanitet, allvar, skratt, samt inte minst musik av hög klass. Lisa med familj ger verkligen allt i en liveshow där den ena kvällen aldrig blir den andra lik.   “Lisa Lystam är en utmärkt sångerska med ett brett register och en scenisk auktoritet. Som vokalist står hon i centrum men det är gruppens samlade insats som verkligen imponerar”, skriver t.e.x. Svenska Dagbladet.

http://www.lisalystam.se

Fri entré, frivilligt musikbidrag